İmplantoloji; çürüme ve kırılma gibi nedenlerden dolayı dişlerini kaybeden kişilere çürümek üzere olan dişlerin yerine diş görevini üstlenecek protez dişlerin yapılması işlemine denir. İmplantoloji ile yapılan dişler özellikle diş protezi gibi sabit olmayan diş kullanan kişileri rahatlatmak için kullanılan bir yöntemdir.

Gerçek dişiniz gibi, implant!

İmplantoloji; çürüme ve kırılma gibi nedenlerden dolayı dişlerini kaybeden kişilere çürümek üzere olan dişlerin yerine diş görevini üstlenecek protez dişlerin yapılması işlemine denir. İmplantoloji ile yapılan dişler özellikle diş protezi gibi sabit olmayan diş kullanan kişileri rahatlatmak için kullanılan bir yöntemdir. İmplant diş yönteminin en büyük yararı kişinin uzun yıllar kullanabileceği sabit bir dişinin oluşmasıdır.

İmplantoloji ile yapılan diş iki kısımdan oluşur. Birinci kısmı çene kemiği ile kaynaştırılan kök kısmıdır. Kök kısmı önce çene kemiğine yapılır ve diş kısmı takılmadan kemik ile kaynaşması beklenir. Diğer kısım ise asıl işlevi görecek olan diş kısmıdır. Çene kemiği ile kök kısmının kaynaşmasından sona diş kısmı yerleştirilir. Kök kısmının ve diş kısmının takılma süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu süre en fazla beş ay gibi bir süre alır. Sürenin belirlenmesi tamamen hastanın çene kemiğinin yapısına bağlıdır.

Ömür Boyu Garanti – Her Çene Yapısına Uygun – Üstün Dayanıklılık

İmplantolojinin Hazırlık Aşamasında Neler Yapılır?

İmplant diş yapılmadan önce hastada bazı hazırlıkların yapılması gerekir. Hastanın ilk önce ağız sağlığı kontrol edilir. Ağız sağlığı yerinde ise poanoramik filmler ile çene kemiği incelenir. Çene kemiğinin implant için uygun olup olmamasına bakılır. Hastanın çene kemiği de implant diş için uygun ise hastaya takılacak olan implant diş seçilir. İmplantoloji diş doktorun tavsiyesi ve hastanın bütçesine göre seçilmelidir. İmplant dişin özelliğine ve yapısına göre diş fiyatları değişiklik gösterebilir.

İmplantolojinin Faydaları Nelerdir?

İmplant diş özellikle çene kemiğinin zamanla zarar görmesi ve yapısının bozulması nedeni ile sabit protez diş kullanamayan hastalar için yararlıdır. Hastaya ömür boyu kullanabileceği sabit bir diş kazandırılmış olur. İmplantoloji diş yapılırken köprü protezinde olduğu gibi diğer dişlere zarar verilmesine ya da kesilmesine gerek kalmaz. İmplant diş kişiye sabit diş kazandırmanın yanında estetik bir gülüşte kazandırmış olur. İmplant dişler dayanıklı ve uzun süre kullanılabilen dişlerdir. Çene kemiği erimiş olan kişilerin kullanmış olduğu diğer diş protezleri yemek yerken hareket eder ve kişi konforlu bir şekilde yemek yiyemez. İmplant diş sabit bir protezdir ve asla hareket etmez. İmplant dişler malzemelerinden dolayı uzun yıllar sorunsuz ve kırılmadan kullanılabilirler.